Consultancy

De nationale en internationale wet- en regelgeving is continue aan verandering onderhevig en heeft er in de laatste jaren toe geleid dat u, als erkenninghouder/ internationale verkooppartij, steeds meer gebonden bent aan regels en het RDW-proces, importeren van voertuigen en exporteren van voertuigen steeds specialistischer is geworden. Hierbij is de kans op het maken van een onbewuste fout enorm toegenomen, waarbij de consequenties vaak enorm zijn.

VDC heeft diverse specialisten in dienst die u kunnen ondersteunen in analyseren van uw processen op het gebied van diverse wet- en regelgeving. Er is vaak onvoldoende informatie beschikbaar of u bent wellicht verkeerd geïnformeerd. VDC voorziet u graag van transparante en gedegen advies.

RDW wet- en regelgeving
Kloppen al uw processen en voldoet u aan de door de RDW gestelde criteria? Met de RDW-processcan controleert VDC uw gehele registratieproces en toets al uw interne processen aan de huidg geldende wet- en regelgeving. U ontvangt van VDC een uitgebreid rapport met bevindingen en aanbevelingen.

BTW wet- en regelgeving
Zijn er voor u onduidelijkheden aangaande het verleggen van de BTW of de mogelijke risico’s die u kunt lopen bij een internationale koop of verkoop van een voertuig. Wij zijn u graag van dienst om samen met u te kijken naar de processen die u hanteert. U ontvangt van VDC een uitgebreid rapport met bevindingen en aanbevelingen.

BPM wet- en regelgeving
Zijn er voor u onduidelijkheden met betrekking tot de richtlijnen omtrent het terugvragen van de BPM? Welke risico’s zijn er voor u? Kunt u volgens de wet wel gebruik maken van BPM-voorfinanciering door een derde partij? Deze vraagstukken nemen we graag met u door en adviseren u natuurlijk welke stappen u dient in te richten om de mogelijke risico’s te verkleinen.

Neem contact op